The Black Eyed Peas

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Panampilan The Black Eyed Peas ing tanggal 24 Agustus 2006
The Black Eyed Peas
Alias BEP, The Peas
Asal Los Angeles, California, United States
Génré Hip hop
Electro hop
Dance
R&B
Alternative Hip Hop
Taun aktif 1992 – saiki
Label A&M, Interscope, will.i.am music
Magepokan karo Atban Klann
Situs wèb blackeyedpeas.com
Anggota saiki
will.i.am
apl.de.ap
Taboo
Fergie
Tilas anggota
Kim Hill, Dante Santiago, Sierra Swan


The Black Eyed Peas yaiku grup musik saka Amerika Serikat pemenang Grammy Awards saka Los Angeles, California. Grup iki dumadi saka will.i.am, apl.de.ap, Taboo, lan Fergie. Wiwit album Elephunk dirilis taun 2003, grup iki malih misuwur ing donya internasional. The Black Eyed Peas kanyana wis ngadol 27 juta album lan singel ing sakabehing donya.[1] The Black Eyed Peas tau menangake totale 80 awards lan tau ngentukake 116 nominasi. Dhèwèké tau entuk pahargyan 6 Grammy Awards (kanthi 16 nominasi). Dhwèké uga taun menangake awards liyane, kayata: Billboard Music Awards, Brit Awards, People's Choice Awards, MTV Video Music Awards Japan, International Dance Music Awards, Billboard Awards, ARIA Awards.[2]

Diksografi[sunting | sunting sumber]

  • Behind the Front (1998)
  • Bridging the Gap (2000)
  • Elephunk (2003)
  • Monkey Business (2005)
  • The E.N.D. (2009)
  • The Beginning (2010)

Tour[sunting | sunting sumber]

  • Elephunk Tour (2004)
  • Monkey Business Tour (20052006)
  • Black Blue & You Tour (2007)
  • The E.N.D. World Tour (20092010)
  • The Beginning Massive Stadium Tour (2011)

Cathetan Sikil[sunting | sunting sumber]

  1. ^ (en)MTV UK, July 9, 2011, "Black Eyed Peas Take Indefinite Break" retrieved July 9, 2011
  2. ^ (en)"Black Eyed Peas performing a free New York City concert in June to benefit Robin Hood Foundation", Daily News, New York: Associated Press, May 2, 2011, retrieved June 26, 2011

Pranala Jaba[sunting | sunting sumber]