Thaksin Shinawatra

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Thaksin Shinawatra
ทักษิณ ชินวัตร
Thaksin Shinawatra

Perdhana Mentri kaping 23
Mangsa jabatan
9 Februari 2001 – 19 September 2006
Monark Rama IX
Didhisiki déning Chuan Leekpai
Diganti déning Surayud Chulanont

Penasehat Ekonomi Khusus Kamboja
Nembé mengku jabatan
Wiwit njabat 
4 November 2009
Perdhana Mentri Hun Sen
Monark Norodom Sihamoni

Miyos 26 Juli 1949 (umur 64)
San Kamphaeng, Chiang Mai
Kabangsan Thailand
Partai pulitik Thai Rak Thai (formerly)[1]
Garwa Potjaman Shinawatra (1980–2008)[2]
Profèsi Usahawan
Wiraswastawan
Agami Buddha
Tapak asma Thaksin Shinawatra's signature

Thaksin Shinawatra (basa Thai: ทักษิณ ชินวัตร, IPA: [tʰáksǐn tɕʰinnawátSwara ]; lair 26 Juli 1949) iku sawijining pulitikus Thailand. Panjenengané iku Perdhana Mentri Thailand saka taun 2001 tekan 2006 lan Ketua Partai Thai Rak Thai sing misuwur.

Didhisiki déning:
Chuan Leekpai
Perdhana Mentri Thailand
20012006
Diganti déning:
Surayud Chulanont

Réferènsi[sunting | sunting sumber]

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Wikinews
Wikinews basa Inggris nduwé artikel warta perkara:
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Thaksin_Shinawatra&oldid=879885"