Terusan Panama

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Peta lokasi Terusan Panama

Terusan Panamaiku terusan sing motong tlatah genting Panama sadawaning 82 km, motong Amérika Lor lan Amérika Kidul sarta ngubungaké Samudra Pasifik lan Atlantik. Terusan iki motong wektu tempuh kapal segara amarga ora perlu mubeng liwat pucuk Kidul Amérika Kidul.

Rencana pembangunan terusan iki wis diwiwiti ing taun 1500-an nanging nembé dibukak tanggal 15 Agustus 1914. Senadyan pembangunané ngalami manéka masalah kaya panyakit malaria, demam kuning, bencana tanah longsor, lan kakurangan banyu, terusan iki wis mbiyantu 800.000 kapal nyebrang wiwit pambukaan utawa 12.000 kapal saben taun.

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:


Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Terusan_Panama&oldid=821668"