Tepus, Gunung Kidul

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kecamatan Tepus
Kabupaten
Kabupaten Gunung Kidul
Camat
---
Wewengkon
104,91 km2
Pedunung
38.079 jiwa
Desa/Kelurahan
5/---

Kecamatan Tepus iku salah siji kecamatan ing kabupaten Gunung Kidul, Daerah Istimewa Yogyakarta, Indonesia. Kecamatan Tepus wewatesan ing sisih lor karo Kecamatan Semanu, ing sisih wétan karo Kecamatan Girisuba, ing sisih kidul karo Samudra Indonesia, lan ing sisih kulon karo Kecamatan Tanjungsari.

Kondhisi lemah ing kecamatan iki kagolong lemah kritis/kurang banyu ing mangsa ketiga. cacahing pedunung ana 38079 jiwa, utawa 9.113 KK.

Desa-Desa[sunting | sunting sumber]

Pariwisata[sunting | sunting sumber]

Pariwisata dadi prodhuk unggulan kecamatan Tepus, amarga anané pesisir kanthi sesawangan sing éndah. Lokasi wisata sing ana kayata:

  • Pantai Sundak ing Sidoharjo lan Tepus
  • Pantai Ngandong ing Purwodadi
  • Pantai Siung ing Purwodadi
  • Pantai Timang lan Sirat di Purwodadi
  • Panntai Seruni lan Pot Tunggal ing Tepus

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]


 

Tepus Gunung Kidul, Jawa Tengah

Kelurahan: Giripanggung | Purwadadi | Sidaharja | Sumberwungu | Tepus