Tentara Nasional Indonésia Angkatan Udhara

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Tentara Nasional Indonesia
Lambang TNI 2013.png

Kacabangan militer
Angkatan Darat TNI Angkatan Dharat
Angkatan Laut TNI Angkatan Laut
Angkatan Udara TNI Angkatan Udhara
Liyané
Lambang TNI 2013.png Sajarah TNI
Lambang TNI 2013.png Panglima TNI
Kapangkatan ing TNI
Angkatan Dharat Pangkat ing TNI-AD
Angkatan Laut Pangkat ing TNI-AL
Angkatan Udara Pangkat ing TNI-AU
Logo TNI-AU

Tentara Nasional Indonesia-Angkatan Udhara (TNI-AU) kuwi bagéan saka Tentara Nasional Indonesia kang dipimpin déning Kepala Staf TNI Angkatan Udhara, dicekak KSAU kang wektu iki diwengku déning Marsekal TNI Subandrio. TNI-AU duwèni loro komando operasi yaiku Komando Operasi Angkatan Udhara I (Koops AU I) kang markasé dumununbg ing Halim Perdanakusumah, Jakarta lan Komando Operasi Angkatan Udhara II (Koops AU II) kang markasé ing kutha Makassar.

Tugas TNI-AU[sunting | sunting sumber]

Miturut UU TNI pasal 10, Angkatan Udhara duwé:

Pesawat Tempur[sunting | sunting sumber]

Su-30MK2 TNI-AU
F-16A TNI-AU
Pesawat Cacahé Operasional
Sukhoi Su27SK/Su30MK 16 16
Hawk Mk109/209 40 36
Hawk Mk53 16 8
F16A/B/C/D block 15 OCU/ Block 52 34 34
F5E/F 16 14
T-50 Golden Eagle 16 16
Embraer EMB 314 Super Tucano 16 16

Delengen uga[sunting | sunting sumber]

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]