Tembung sanalika

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
(Dipunpindhah saking Tembung Sanalika)
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Tembung sanalika iku tembung ing basa Jawa kanggo nggambaraké kahanan sing lumaku sanalika. Ing sawetara panggonan tembung iki kadhangkala didhisiki nganggo tembung mak. Tuladha: "ambruk mak brug", "dicandhak mak ceg", "geniné murub mak bel".

Conto tembung sanalika antara liya:

  • Ambles bles
  • Ambruk brug
  • Anjlog jleg
  • Bali cengkélak
  • Bayar jrèng
  • Buwang brung
  • Bukak byak
  • Candhak ceg
  • Dhodhok prok
  • Dudut ler
  • Emplok telep
  • Esok glogok
  • Gebug bleg
  • Géndhong nyeng
  • Gorèng srèng
  • Gulung klunthung
  • Gunting krès
  • Gauy ger
  • Iris krès
  • Jèwèr wir
  • Jiwit cekit
  • Junjung kriyeng
  • Jupuk clemut
  • Kethok thel
  • Lunga klépat
  • Lungguh prok
  • Mabur bleber
  • Mati seg
  • Mandheg greg
  • Méncok cok
  • Metu jedhul
  • Mlebu bleng
  • Mlayu jranthal
  • Mumbul dhel
  • Murup bel
  • Nabok plek
  • Ngadeg nyat
  • Ngombé glenggeng, cleguk
  • Nyéngklak cémplo
  • Padhang byar
  • Pecah byar
  • Pedhot dhel
  • Peteng pet
  • Sabet bet
  • Saut ceg
  • Sigar byak
  • Sila ngetheker
  • Suduk crès
  • Sumet bel
  • Suwèk rekètèk
  • Talèni set
  • Tangi grégah
  • Tarik regedeg
  • Tiba brug
  • Tugel thel
  • Turu gléthak
  • Tutup kekep
  • Ulu legender
  • Uyup sruput
  • Wutah sok
  • Sawengi natas
  • Sedhih nglangut
  • Suwung brung
  • Sepi nyenyet, mamring
  • Siji thil
  • Sirna gempang
  • Sugih mblegedhu, mbrèwu
  • Suwé nglangut
  • Tangèh lamun
  • Tani utun
  • Teles kebes
  • Telu selu
  • Terang gumlintang, sumilak
  • Tumpes tapis
  • Turu kepati, nglepus
  • Udan nggrejèh
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Tembung_sanalika&oldid=492838"