Tembung garba

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
(Dipunpindhah saking Tembung Garba)
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Tembung garba yaiku tembung kang asliné seka tembung loro (2) utawa luwih kang dadi wujud anyar.

Umpamane:

  • ana + ing ---> anèng
  • siti + inggil ---> sitinggil
  • nara + indra ---> narendra
  • prapta + ing ---> prapteng
  • tumuju + ing ---> tumujweng
  • maha + resi ---> maharsi
  • parama + iswari ---> prameswari



Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Tembung_garba&oldid=691669"