Teluk Persia

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Peta Teluk Persia.

Teluk Persia iku terusané Teluk Oman antara Jazirah Arab lan Iran. Segara jero sing jembaré 233.000 km² iki dihubungaké karo Teluk Oman ing sisih wétan déning Selat Hormuz, lan pucuk kulon ditandhani ananing dhèlta kali utama Arvand Rood, sing nggawa banyu saka Karun, Eufrat lan Tigris. Jembar wilayahé 241.000 km². Dawané 989 kilometer sing ngubungaké utamané Iran karo Arab Saudi kanthi pamisah sing paling cedhak watara 56 km ing Selat Hormuz.

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Teluk_Persia&oldid=829501"