Teluk Haifa

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Haifa Bay

Teluk Haifa (basa Ibrani: מפרץ חיפה‎, Mifratz Haifa) iku sawijining teluk cilik ing pesisir Segara Mediterania ing Israel sisih lor. Teluk Haifa iku siji-sijiné plabuhan alami ing Segara Mediterania. Teluk iki dikubengi sungapan Kali Kishon, kutha Haifa lan Acre. Ing taun 1920an, ssawetara kibbutzim dibangun ing padunungan Bat Galim ing saubengé Teluk Haifa nganggo béa saka anggaran Mandhat Inggris ing Palestina.[1] amarga tlatah Palestina kakurangan plabuhan kanthi fasilitas modhèrn.

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:

Rujukan[sunting | sunting sumber]

Koordinat: 32°49′23.01″N 35°1′26.04″E / 32.8230583°N 35.0239°E / 32.8230583; 35.0239

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Teluk_Haifa&oldid=831760"