Telik sandhi

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Telik sandhi, (spionase, saka basa Prancis : espionnage) yaiku tumindak ngumpulake informasi kang dianggep rahasia magayutan sawijining organisasi tanpa idin kang sah saka kang nduweni informasi mau. Kang mbedakakae telik sandhi dibandhing laku intèlejèn liyane yaiku telik sandhi golek informasi kanthi langsung mlebu ing papan kang ana informasi kuwi, utawa langsung saka wong kang mangerteni babagan informasi mau banjur mbocorake marang pihak liyan kanthi pira-pira alasan. Mulane, telik sandhi asring tumindak kanthi nyaru dadi wong njero, wong kang cerak utawa malah dadi bagean saka organisasi kang ditelisik.


Telik sandhi kang kawentar[sunting | sunting sumber]

Telik sandhi ing filem[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Telik_sandhi&oldid=834311"