Teleskop Hubble

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Teleskop Njaba Angkasa Hubble
Sts109-708-038a.jpg
Teleskop Njaba Angkasa Hubble dideleng saka Montor mabur Ulang-alik Columbia sakwéné Misi Servis 3B (STS-109)
Informasi umum
NSSDC ID 1990-037B
Organisasi NASA / ESA / STScI
Tanggal paluncuran 24 April 1990
Suwéné misi Cithakan:Kanggo taun sasi dina Kepungkur
Dideorbitaké Mungel antara 2013 lan 2021[1]
Massa 11.110 kg (24,500 lb)
Tipe orbit Orbit cerak Bumi mèh ngubengi
Dhuwur orbit 559 km (347 mi)
Periode orbit 96–97 menit
Kecepatan orbit 7500 m/s
Percepatan déning gravitasi 8,169 m/s2 (26,80 ft/s2)
Lokasi Orbit bumi asor
Gaya teleskop Reflektor Ritchey-Chretien
Panjang gelombang Optis, ultraviolet, cerak-infraabang
Diameter 2,4 m
Dhaérah pangumpulan watara 4,5 m2[2]
Dawané fokus 576 metres (1,890 ft)
Instrumen
NICMOS kamera/spektrometer infraabang
ACS kamera survei optis
(akèh-akèhé gagal)
WFPC2 kamera optis medhan wiyar
STIS spektrometer/kamera optis
(gagal)
FGS telung sensor pandhu cilik
Situs web http://www.nasa.gov/hubble/
http://hubble.nasa.gov/
http://hubblesite.org/
http://www.spacetelescope.org/

Teleskop angkasa Hubble iku sawijining teleskop njaba angkasa sing ana ing orbit bumi. Jeneng Hubble dijupuk saka jeneng èlmuwan misuwur Amérika, Edwin Hubble sing uga arupa panemu hukum Hubble. Sebagéyan gedhé saka bendha-bendha angkasa sing wis kasil diidhentifikasi, iku arupa jasa teleskop Hubble.

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Rujukan[sunting | sunting sumber]

Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Teleskop Hubble ing Wikimedia Commons.
  1. ^ 2003 Perkiraan masuk atmosfernya Hubble. Panggenjotan sing direncanakaké sakwéné SM4 (Misi Ulang-alik Final menyang Hubble padha karo pamaburan sevis sadurungé) dikarepaké nambah dawa umur teleskop iku nganti 2020.
  2. ^ SYNPHOT User's Guide, version 5.0, Space Telescope Science Institute, page 27

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Teleskop_Hubble&oldid=830109"