Teguh Karya

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Teguh Karya
Lair 22 September 1937
Cithakan:Bendera hindhia walanda Pandeglang, Hindhia Walanda
Tilar donya Jakarta
11 Desember 2001 (umur 64)
Jeneng liya Steve Liem Tjoan Hok
Pagawéyan Sutradara

Steve Liem Tjoan Hok (luwih ditepungi kanthi jeneng Teguh Karya; lair ing Pandeglang, Jawa Kulon, 22 September 1937 – tilar donya ing Jakarta, 11 Desember 2001 kanthi umur64 taun) yaiku sutradara film légendaris Indonésia.[1] Teguh Karya kuwi pamimpin Téater Populèr, wiwit ngadegé taun 1968.[1] Dhèwèké wis kaping enem dadi Sutradara paling apik ing FFI.[1] Film-filmé wis akèh nglairaké aktor lan aktris kondhang ing Indonésia kayata Slamet Rahardjo, Christine Hakim, lan Alex Komang.[1]

Film kang disutradarai & dimainké Teguh Karya[sunting | sunting sumber]

Sutradara paling apik ing FFI[sunting | sunting sumber]

Nominasi Sutradara paling apik ing FFI[sunting | sunting sumber]

  • Usia 18,
  • Secangkir Kopi Pahit,
  • Doea Tanda Mata.[2]

Cathetan sikil[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d (id)Teguh Karya(04 Juli 2011)
  2. ^ a b c (id)Teguh Karya(04 Juli 2011)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Teguh_Karya&oldid=839803"