Wong Tatar

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
(Dipunpindhah saking Tatar)
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Wong Tatar
(Tatarlar / Татарлар)
Safina signing autographs.jpg Şihabetdin Märcani Elder.jpg
Mintimer Shaimiyev.jpg
Tuqay.jpg Charles Bronson Cannes.jpg
Dinara SafinaŞihabetdin Märcani
AlsouMintimer Shaimiev
Ğabdulla TuqayCharles Bronson
Gunggung populasi

10,000,000 [1]

Kawasan kanthi gunggung pedunung sing signifikan
Flag of Russia Rusia 5.554.601 [2]
Flag of Uzbekistan Uzbekistan 1.250.000 [3]
Flag of Kazakhstan Kazakhstan 400.000
Flag of Ukraine Ukraina 350.000
Flag of Tajikistan Tajikistan 200.000 [4]
Cithakan:Country data Kirgizstan 140.000 [5]
Flag of Turkmenistan Turkmenistan 60.000 [6]
Flag of Azerbaijan Azerbaijan 30.000 [7]
Flag of Romania Rumania 23.000 [8]
Flag of Belarus Belarus 15.000 [9]
Flag of the United States Amérika Sarékat 10.000 [10]
Flag of the People's Republic of China Cina 8.000 [11]
Flag of Finland Finlandia 800 [12]
Flag of Georgia Georgia 4.000 [13]
Flag of Moldova Moldova 3.500 [14]
Flag of Poland Polandia 3.000
Cithakan:Country data Lituania 3.000 [15]
Flag of Latvia Latvia 3.000 [16]
Flag of Estonia Estonia 2.500 [17]
Basa
Tatar, Rusia, Karaim
Agama
Mayoritas Islam Sunni dan Ortodoks

Tatar ( Tatar: Tatarlar/Татарлар), kala-kala diéja Tartar, yaiku suku bangsa sing cacahe akèhé 10 yuta jiwa ing pungkasan abad ka-20. Rusia iku minangka papan panggonan saka mayoritas bangsa Tatar sing cacahé nganti populasi pitu yuta jiwa. Uzbekistan, Kazakhstan , Ukraina , Tajikistan , Kirgizstan , Turkmenistan lan Azerbaijan uga anduwèni populasi Tatar luwih saka 30.000 jiwa.

Dhaérah Asal[sunting | sunting sumber]

Tatar asalé saka rong konfederasi Tatar ing Gurun Gobi ing sisih wetan lor ing abad ka-5. Sakwisé penaklukan ing abad ka-9 déning suku Khitans, suku iki banjur migrasi tumuju kidul. Ing abad ka-13, sakabehane ditundukaké déning Kekaisaran Mongol pimpinan Jenghis Khan.

Réferènsi[sunting | sunting sumber]

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:
Tatar di Polandia
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Wong_Tatar&oldid=888194"