Tata jeneng trinomial

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Tata jeneng trinomial ( Basa Inggris: trinomial nomenclature) jroning biologi iku ngarujuk marang jeneng saka taxa sangisoré tataran spesies. Bab iki béda-béda kanggo sato kéwan lan tetanduran:

  • tumrap sato kéwan pirsani trinomen. Mung sak tataran diidinaké ing sangisoré tataran spesies: subspesies.
  • tumrap tetanduran pirsani jeneng ternary. Ora ana watesan cacahing tataran sangisoré tataran spesies: subspesies minangka tataran paling dhuwur.

Deleng uga[sunting | sunting sumber]