Tanduran obat kulawarga

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Tanduran obat kulawarga (dicekak TOGA) iku tanduran asil budidaya omahan sing nduwèni minangka obat.[1] Taman obat kulawarga sejatiné arupa lemah, sing ana ing pekarangan, kebon utawa tegalan siang dianggo nandur lan mbudidaya tanduran sing nduwèni kasiat obat kangggo kabutuhan kulawarga bab obat-obatan.[1] Asil kebun tanduran obat utawa bahan obat lsabanjuré bisa disumrambahaké marang masyarakat sing mbutuhaké, utamané obat sing asal saka tetanduran.[1] Budidaya tanduran obat kanggo kulawarga (TOGA) bisa macu usaha cilik lan menengah ing babagan obat-obatan herbal senadyan mung sacara individual.[1] Saben kulawarga bisa mbudidaya tanduran obat sacara mandhiri, saéngga bakal wujud prinsip kemandhirian pengobatan kulawarga.[1]

Gambar Berbagai Jenis Tanaman Obat Tradisional

Rujukan[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e Pemanfaatan Tanduran Obat Kulawarga (Toga) untuk Kesehatan Kulawarga, library.usu.ac.id. Diakses pada 24 Juli 2010.

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]