Taman Nasional Shiretoko

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Shiretoko*
Situs Warisan Donya UNESCO

Shiretoko National Park.jpg
Negara Flag of Jepang Jepang
Tipe Alam
Kriteria ix,x
Referensi 1193
Wilayah Asia Pasifik
Sajarah prasasti
Prasasti resmi 2005  (Sèsi ke-29)
* Jeneng resmi jroning Daftar Warisan Donya.
Miturut klasifikasi resmi UNESCO.

Taman Nasional Shiretoko (知床国立公園 Shiretoko Kokuritsu Kōen?), menika salah satunggaling taman nasional ing Semenanjung Shiretoko ujung timur laut Pulo Hokkaido, Jepang. Tembung "Shiretoko" asalipun saking Basa Ainu, sir etok ingkang ateges akhir saking bumi.

Taman nasional menika kalebet salah satunggal papan ingkang paling terpencil ing Jepang. Kathahipun papan ing Semanjung Shiretoko namung saged dipunrambah kanthi mlampah utawi ngginakaken prahu. Taman nasional menika kawéntar kanthi habitat beruang coklat. Saking mriku saged ningali pemandangan Pulo Kunashiri ingkang dipun-sengeketa dèning Jepang lan Rusia. Taman Nasional Shiretoko menika kagungan sumber toya panas lan grojogan ingkang dipunwastani Air Terjun Kamuiwakka (カムイワッカの滝 Kamuiwakka-no-taki?). Kamui wakka ateges "toya para dewa" ing basa Ainu.