Tamagoyaki

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Akashiyaki Tamagoyaki

Tamagoyaki (卵焼き?) yaiku panganan Jepang kang wujude endhog pitik dadar kang diwenehi gula lan uyah. Rasane legi lan asin. Tamagoyaki kang digawe ing omah-omah padatan nganggo wajan kothak, endhoge dikopyok supaya kuning lan putihan endhog kecampur banjur digoreng salapis mbaka salapis sisan digulung nganggo sumpit.

Jinis[sunting | sunting sumber]

  • Dashimaki tamago
Tamagoyaki kang ora legi amarga dicampur kaldu saka katsuobushi kang kawentar ing Kansai, dene Tamagoyaki kang nganggo gula akeh kawentar ing Tokyo.
  • Umaki
Tamagoyaki nganggo unagi (kabayaki) kang diumpetake ing njero gulungan endhog nalika endhog digoreng.
  • Atsuyaki tamago
Tamagoyaki kang sengaja digawe kandhel, dianggo minangka neta ing sushi.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Tamagoyaki&oldid=832364"