Taksi

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Taksi

Taksi yaiku angkutan umum kang nggunakaké montor kanggo ngangkut penumpang.[1] Taksi umumé nggunakaké mobil jinis sédan, ananging ing negara-negara liyané ana uga taksi jinis van kang bisa ngangkut luwih akèh penumpang lan barang.[1]

Tarif taksi diitung nganggo rong cara,[1]

  • kanthi nggunakaké argomèter - diitung kanthi otomatis gumantung adohé let kang ditempuh[1]
  • miturut kasepakatan-penumpang lan sopir nyetujoni tarif sadurungé utawa sawisé perjalanan[1]

Bedané taksi karo angkutan umum dharat kang modhèrn liyané kayata bus yaiku cacahé penumpang.[1] Yèn bus ngangkut akèh penumpang ananging taksi mung kamot 4 penumpang, awit taksi nggunakaké montor. [1]Taksi biyasané ngangkut penumpang kang ana ing kalompok tinamtu.[1]


Montor kanggo taksi[sunting | sunting sumber]

Ford Falcon ing Australia (Taxi)

Montor kang akèh digunakaké minangka taksi yaiku:[1]

Istilah "taksi" uga kena ngarah ing angkutan umum liyané saliyané montor kang ngangkut penumpang kang cacahé mung sithik, kayata taksi air.[2] Taksi iki sabeneré mung arupa prau.[2]

Taksi air[sunting | sunting sumber]

Taksi air arupa prau kang ana mesiné.[2] Taksi air biyasané diséwa kanggo lelungan ing wayah kang tinamtu.[2] Taksi air akèh ditemokaké ing kutha-kutha kang diliwati kali gedhé kayata Palembang, Samarinda utawa ing pinggir tlaga kayata Parapat, Tarutung.[2]

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i (en)green.autoblog.com(dipunundhuh tanggal 22 Juni 2011)
  2. ^ a b c d e (id)forumkami.net(dipunundhuh tanggal 22 Juni 2011)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Taksi&oldid=886238"