Takbir

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Takbir nalika shalat


Takbir, ya iku pangucapan Allahu Akbar الله أَكْبَر ("Allah Maha Ageng") kang didadèkaké salah sijiné ukara utawa kalimat ing basa Arab, tegesé ya iku Allah Maha Ageng/Agung. Pangucapan kalimat Allahu Akbar dikumandhangaké déning umat Muslim kanthi angkah muliakaké Asma Tuhan utawa asma Allah.

Makna Akbar-É Allah uga ngadhut surasa sipat minangka Sang Pancipta, Pamelihara/Pandhidhik lan Pangobrak-abrik (Penghancur) (Rububiyah QS:1/2) uga déning KakuasaanÉ (Mulkiyah QS: 1/4) sarta ing Ilahiyah--Kang Diabdi (QS: 1/5) Gusti Allah kanthi kaleksanan panguwasa alam semesta lan saisiné



Deleng uga[sunting | sunting sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Takbir&oldid=832458"