Taipei 101

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Taipei 101
台北101 / 臺北101
Rekor ketinggian
Paling dhuwur ing donya dari 2004 sampai 2010[I]
Ngluwihi Petronas Towers
Diluwihii déning Burj Khalifa
Informasi umum
Jinis

Pangginaanipun: komunikasi, konpérénsi, olahraga fitnes

perpustakaan, kantor, restauran, retail, observasi.
Lokasi Xinyi District, Taipei, Taiwan
Koordinat 25°2′1″N 121°33′54″E / 25.03361°N 121.565°E / 25.03361; 121.565Koordinat: 25°2′1″N 121°33′54″E / 25.03361°N 121.565°E / 25.03361; 121.565
Diwiwiti 1999
Rampung 2004
Dibuka 31 Desember 2004
Biaya

NT$ 58 billion
(US$

1.80 billion)[1]
Tinggi
Antena pucuk menara 5.092 m (16,706.0 ft)
Payon 4.492 m (14,737.5 ft)
Lantai paling ndhuwur 4.392 m (14,409.4 ft)
Detil tèknis
Gunggung tingkat 101 (+5 basement floors)
Luas Cithakan:Convert/m2
Gunggung elevator

61 Toshiba/KONE elevators, including

double-deck shuttles and 2 high speed observatory elevators)
Desain dan pembangunan
Pemilik Taipei Financial Center Corporation
Manajemen Urban Retail Properties Co.
Kontraktor utama KTRT Joint Venture
Arsitèk

C.Y. Lee &

partners
Insinyur struktur Thornton Tomasetti
Situs web

[http://www.taipei-101.com.tw/index_en.htm

taipei-101.com.tw]
Referensi
[2]

Taipei 101 ((zh)

), utawi Taipei World Financial Center, inggih menika salah satunggalipun gedhung penyakar langit ingkang dunungipun wonten ing Distrik Xinyi, Taipei, Taiwan.[3] Taipei 101 nate dados gedhung paling inggil sadonya saking taun 2004 ngantos dumugi 2010 sadéréngipun gedhung Burj Khalifa dipunwangun ing Dubai.[3] Nalika wulan Juli 2011, gedhung menika pikantuk kanugrahan LEED Platinum Certification, satunggalipun kanugrahan ageng amargi gedhung menika irit énérgi lan desain ingkang ramah lingkungan (Leadhership in Energy and Environmental Design) (LEED).[3]

Taipei 101 dipundesain déning C.Y Lee lan kanca-kancanipun lan kontruksinipun dipundamel déning KTRT Joint Venture.[4] Menara menika dipundamel minangka icon Taiwan ingkang modern, nalika dipunbikak resmi ing taun 2004 Taiwan 101 pikantuk Emporis Skyscraper Award.[4]

Arsitektur gedhung Taipei 101 menika nggadhahi simbol minangka simbol evolusi téknologi lan tradisi Asia.[4]

Taipei 101 menika kagunganipun parusahaan Taipei Financial Center Corporation (TFCC) lan dipunatur déning The International division of Urban Retail Properties Corporation ingkang mapan ing Chicago, Amérika Serikat.[4] Rencananipun gedhung menika badhé dipunparingi nama Taipei World Financial Center ((zh)

).[4]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ [http://www5.www.gov.tw/todaytw/2005/TWtaiwan/ch01/2-1-17-0.html My E Gov, The E-government Entry Point of Taiwan – Taiwan Yearbook 2005], Wikipedia – [[List of world's most expensive single objects]]
  2. ^ Cithakan:Emporis
  3. ^ a b c (en)World's Tallest Green Building dipunundhuh tanggal 25 Agustus 2011)
  4. ^ a b c d e (en)Winning Design dipunundhuh tanggal 25 Agustus 2011)

Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Pranala Njawi[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Taipei_101&oldid=832334"