Taékwondho

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Taékwondho
Taekwondo Fight 01.jpg
Pertandhingan Taékwondho kanthi regulasi WTF
Nama sanés Taekwon-Do, Tae Kwon-Do, Tae Kwon Do
Fokus Kicking/Tendhangan
Saking negeri Flag of Korea Korea
Olahraga Olimpiade awit taun 2000 (kanthi regulasi/aturan WTF)
Taékwondho
Hangul 태권도
Hanja 跆拳道
Alih aksara
Anyar
Taegwondo
McCune-
Reischauer
T'aekwŏndo

Taékwondho (saged ugi dipunwaos Taé Kwon Dho, Taékwon-Dho), inggih menika olahraga béla dhiri saking Korea ingkang ugi misuwur ing Indonésia.[1] Olahraga menika kalebet olahraga nasional Korea.[1] Olahraga menika kalebet seni béla dhiri ingkang paling kathah dipunminati ing donya lan ugi dipuntandhingaken ing Olimpiade.[1] Wonten ing basa Korea, Taé tegesipun nendhang nganggé sikil utawi samparan, lan Kwon ingkang tegesipun tinju, lan Dho ingkang tegesipun seni.[1] Dados, Taékwondho saged dipunmaknani seni samparan lan asta.[1] Popularitasipun taékwondho saged damel seni menika ngrembaka lan ngembang wonten ing pinten-pinten wujud.[1] Kados seni béla dhiri sanésipun, taékwondho menika gabungan saking téknik gelut, béla dhiri, olahraga, hiburan, lan filsafat.[1] Taékwondho ingkang samenika wonten, nggadhahi sejarah ingkang panjang kados sejarah negeri asalipun, Korea.[2] Sesebatan taékwondho nembé wonten awit taun 1954.[2] Taékwondho menika kalebet modhifikasi lan asil panyempurnaan saking béla dhiri tradhisional Korea.[2]

Tigang Materi Latian Taékwondho[sunting | sunting sumber]

  • Poomse utawi pinten-pinten jurus lan téknik dhasar nyerang lan pertahanan dhiri ingkang dipunlakasanakaken nglawan mungsuh sing imajinér utawi boten tenanan kanthi ngetuti dhiagram tartemtu.[3]
  • Kyukpa utawi téknik ngremukaken wewujudan sing atos kados watu, kayu, genthèng lan sanésipun.[3]
  • Kyoruki utawi latian gelut kanggé mraktekaken téknik gerakan dhasar utawi poomse. Wonten ing materi menika maragakaken téknik serangan lan pertahanan dhiri antawisipun tiyang kalih.[3]

Pranala Njawi[sunting | sunting sumber]

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f g (id)Taekwondo Basic(dipunundhuh tanggal 10 Juni 2011)
  2. ^ a b c (id)Tentang Taekwondo(dipunundhuh tanggal 10 Juni 2011)
  3. ^ a b c (id)Taekwondho(dipunundhuh tanggal 10 Juni 2011)

Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Taékwondho&oldid=830648"