TVRI Medan

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Logo TVRI
TVRI Sumatera Utara
Jeneng sadurungé TVRI Medan
Nggantèkaké TVRI Medan
Jaringan TVRI
Negara Flag of Indonesia.svg Indonesia
Wilayah siaran Sumatera Utara
Diluncuraké 28 Desember 1970 (umur 43)
Sing duwé Pemerintah Provinsi Sumatera Utara
Kantor pusat Jalan Putri Hijau
Kelurahan Kesawan, Kecamatan Medan Barat
Kota Medan 20111
Provinsi Sumatera Utara, Flag of Indonesia.svg Indonesia
Telepon: (62-61) 452 8871, 414 5856, 415 1780, 415 0920, 414 6353, 414 7347
Faksimili: (62-61) 452 0560
Saluran afiliasi TVRI Siaran Nasional
Kasumadyan Siaran Lokal
Siaran terestrial
Medan 6 VHF (128.6875-MHz)
47 UHF (679.3570-MHz)

TVRI Sumatera Utara inggih punika salah satunggaling stasiun televisi kanthi siaran lokal ingkang dipungadhahi dening pamarentah Sumatra Utara. Dene kantoripun inggih punika wonten ing Jalan Putri Hijau saking kawasan Kesawan, kecamatan Medan Barat, kota Medan (ibu kota provinsi Sumatera Utara). TVRI Sumatera Utara nge-relay 92% Siaran TVRI Nasional lan 8% Acara TVRI Sumatera Utara ingkang lajeng damel program dhaerah propinsi Sumatera Utara ingkang dipuntayangaken saben dinten Senin ngantos Minggu ing wekdal meh sonten ngantos peteng ingkang dipunwiwiti pukul 15.00 dumugi pukul 18.30 WIB kanthi wekdal siaran ingkang dangunipun meh sekawan jam langkung 30 menit lan turahanipun ingkang turahanipun 4,5 jm kangge simultan saking TVRI Stasiun Pusat Jakarta ingkang ngisi turahan wekdalipun wonten ing channel 47 UHF kanthi transmisinipun inggih punika 679.3570- Megahertz kangge siaran lokal saking TVRI Sumatera Utara lan wonten ing channel 6 VHF kanthi transmisinipun inggih punika 128.6875- MHz kanthi kekiyatanipun transmisi 10 kilowatt ingkang asilipun saged mancaraken kanthi efektif ing transmisi 100 kilowatt kangge siaran nasional saking TVRI Stasiun Pusat Jakarta. Ing sadangunipun jam non operasional kanthi sesarengan channel kasebut badhe langsung dipunalih siaraken dhateng TVRI Stasiun Pusat Jakarta kanthi wekdal siaran kanthi wetah ingkang dipuntayangaken saben dinten wiwit dalu ing pukul 18.30 WIB.

Program[sunting | sunting sumber]

Pawartos[sunting | sunting sumber]

  • 16:00 (Sixteen Hundred) - program berita utama TVRI Sumatera Utara seputar berita lokal saking Sumatera Utara lan sakiteripun ingkang dipuntayangaken dinten mulai wonten ing pukul 16:00 sampai 16:30 WIB. Pas kaliyan perayaan Tahun Baru Masehi ingakang adipunadani wonten ing tanggal dinten Selasa, 1 Januari 2013 sonten punika pas kaliyan wonten ing pukul 16:00 WIB badhe langkung misuwur kanthi nama:
    • Seputar Medan (28 Desember 1970-31 Agustus 1979)
    • Warta Lokal (1 September 1979-31 Maret 1982)
    • Kabar TVRI Stasiun Medan (1 April 1982-23 Agustus 1993)
    • Lintas Metropolitan (24 Agustus 1993-29 Januari 1998)
    • Berita Daerah (30 Januari 1998-5 Desember 2002)
    • Berita TVRI Medan (13 April 2003-20 Juni 2003)
    • Berita TVRI Cabang Sumatera Utara (21 Juni 2003-7 Agustus 2004)
    • Sumut Dalam Berita (6 Desember 2002-12 April 2003, 8 Agustus 2004-28 Desember 2011)
    • Sumut Faktual (29 Desember 2011-31 Desember 2012)
    • Info Sumut (29 Desember 2011-31 Desember 2012)

Current Affairs[sunting | sunting sumber]

  • Pelangi Nusantara - program current affairs seputar kebudayaan Sumatera Utara ingkang dipuntayangaken saben dinten Senin ngantos Rabu wiwit pukul 18:00 ngantos pukul 18:20 WIB.

Talk Show[sunting | sunting sumber]

  • Daerah Membangun - program current affairs seputar pendidikan kanggé SMA ingkang dipuntayangaken saben dinten wiwit pukul 16:30 ngantos 17:00 WIB.
  • Klinik Alternatif - program talk show seputar kesehatan ingkang dipuntayangaken saben dinten Rabu wonten ing pukul 15:05 dumugi 16:00 WIB.
  • Dialog Aktual - program talk show seputar berita ingkang dipuntayangaken saben dinten Senin mulai wonten ing pukul 15:05 dumugi 16:00 WIB.
  • Bincang Kelpon - program talk show seputar telepon ingkang dipuntayangaken saben dinten Selasa wonten ing pukul 15:05 dumugi 16:00 WIB.

Olahraga[sunting | sunting sumber]

  • Lensa Olahraga - program olahraga yang ingkang dipuntayangaken saben dinten Selasa wonten ing pukul 17:00 dumugi 17:30 WIB.

Pendidikan[sunting | sunting sumber]

  • Cakrawala Pendidikan
  • Film Pendidikan
  • Cepat Tepat - ===Hiburan===

Komedi[sunting | sunting sumber]

  • Makobur - program ====Suara Percakapan====
  • Aku Saharjaku

Musik[sunting | sunting sumber]

  • Musik Religi
  • Album Kita

Youth/Teen[sunting | sunting sumber]

  • Curhat Remaja ===Agama===
  • Mimbar Agama
  • Mimbar Agama Protestan & Katolik
  • Mimbar Agama Hindu
  • Mimbar Agama Buddha
  • Mimbar Agama Konghuchu
  • Iqra

Laré-laré[sunting | sunting sumber]

  • TV Kids
  • Dunia Anak

Wekdal tayang[sunting | sunting sumber]

TVRI Sumatera Utara inggih dipunsiaraken wiwit pukul 15:00 WIB kanthi sepisanan meda lagu kebangsaan[1], station ident of opening network, kommersial, lan program ingkang sepisanan lajeng medal. Dene TVRI Medan anggenipun tutup siaranipun inggih ing puku 18:20 WIB kanthi program ingakng paling pungkasan inggih punika azan maghrib[2], kommersial, musik selingan[3], station ident of closing network, lagu patriotisme lan kita badhé gabung kaliyan siaran saking TVRI Stasiun Ousat Jakarta, dene TVRI Sumatera Utara kanthi pungaksanipun siaran inggih ing tabuh 18:30 WIB, lan ngenjing sontenipun dipunwiwit puul 15:00 WIB knthi siaran kebak ingkang dangunipun ngantos 4 jam tigang dsa menit saben dintenipun.

Kantor Pusat[sunting | sunting sumber]

Jalan Putri Hijau
Kelurahan Kesawan, Kecamatan Medan Barat
Kota Medan 20111
Provinsi Sumatera Utara, Flag of Indonesia.svg Indonesia
Telepon: (62-61) 452 8871, 414 5856, 415 1780, 415 0920, 414 6353, 414 7347
Faksimili: (62-61) 452 0560
Jangkauan Siaran: 50.950-kilometer = 71,08 %
Kekuatan Transmisi: antara 10 sampai kanthi 15000-watt
Jangkauan Penduduk: 2.895.756-jiwa = 68,50 %

Kawontenanipun Terestrial[sunting | sunting sumber]

TVRI Sumatera Utara gadhah jangkauan siaran saking 23 stasiun transmisi ingkang saged dipuntangkep medal Antena Parabola / Digital kados ta:

Daerah Kota Provinsi Frekuensi TRP (kW) Menara
Bandar Baru Medan Sumatera Utara 6 VHF (128.6875-MHz) 10-kW (100-kW ERP) 67-meter
Kesawan 47 UHF (679.3570-MHz) 30-meter

Stasiun Pemancar[sunting | sunting sumber]

TVRI Sumatera Utara kapérang saking 23-stasiun transmisi mapan wonten ing wilayah Sumatera Utara inggih kados mekaten:

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=TVRI_Medan&oldid=869198"