Témbok Berlin

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Témbok Berlin ing taun 1986 saka sisih kulon

Témbok Berlin (basa Jerman Die Berliner Mauer) iku témbok sing tau mbedhah kutha Berlin antara taun 1961 - 1989 ing kutha Berlin Kulon lan Berlin Wetan nalika jaman Perang Dingin. Tembok Berlin dibangun déning pamaréntah komunis Jerman Wetan kanggo mbendhung pedhunungé supaya ora mlayu menyang Jerman Kulon.

Tembok Berlin dibangun tanggal 13 Agustus 1961 lan lagi dibuka ing tanggal 9 November 1989.

Péta tembok Berlin.


Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Témbok_Berlin&oldid=804842"