Tèh putih

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Bai Hao Yinzhen saka Fuding ing Fujian, sing dianggep minangka tèh putih kelas paling apik.

Tèh putih () iku godhong tèh sing durung diawètaké lan di oksidasi. Kayadéné tèh ijo, tèh oolong lan tèh ireng, tèh putih asal saka tanduran Camellia sinensis.

Tèh putih kadhang ngandhut kembang lan godhong tèh sing isih anom, sing sabanjuré diweruhi ngandhut kafeina luwih sithik dibandhingaké karo godhong sing luwih tuwa.[1]

Rujukan[sunting | sunting sumber]

  1. ^ PubMed Medline, ""National Taiwan University - PubMed"". http://www.ncbi.nlm.nih.gov/sites/entrez?cmd=Retrieve&db=pubmed&dopt=AbstractPlus&list_uids=12643643&query_hl=13., Institute of Biochemistry, College of Medicine, National Taiwan University, Taipei, Taiwan

Cithakan:Ombènan-stub

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Tèh_putih&oldid=833553"