Tèh mlathi

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Tèh mlathi

Jasmine Tea blossomed.jpg

Teh melati
Traditional Chinese: 茉莉花茶

Tèh mlathi (Cithakan:Lang-zh) iku ombènan tèh sing diramu nganggo kembang mlathi. Ombènan iki asal saka zaman Dinasti Song (960-1279 Cithakan:Masèhi). Biasané tèh mlathi digawé nganggo bahan dhasar tèh ijo utawa tèh putih. Rasa tèh mlathi khas sing diasilaké ramuan iki ya iku rasa legi lembut lan biasané dianggep minangka tèh sing luwih gampang dinikmati. Tèh mlathi ngetokaké ganda wangi kembang mlathi nalika diseduh, godhongé mawa wulu alus tipis lan nalika diseduh ing cangkir krasa legi lembut.

Galeri[sunting | sunting sumber]

Deleng uga[sunting | sunting sumber]


Cithakan:Ombènan-stub

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Tèh_mlathi&oldid=833552"