Tèh ireng

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Tèh ireng

Tèh ireng luwih kaoksidasi tinimbang ragam tèh ijo, oolong lan putih; kapapat varietas iku kagawé saka godhong Camellia sinensis. Tèh ireng umumé luwih krasa manteb lan luwih akèh ngandhut kafein tinimbang tèh sing ora teroksidasi.

Jroning basa Cina lan basa-basa sing sacara kultural dipengaruhi, tèh ireng dikenal minangka tèh abang (, Basa Mansakan hóngchá; basa Jepang kōcha; basa Koréa hongcha),manawa minangka deskripsi luwih akurat saka werna banyuné. Nangig, jeneng tèh ireng bisa uga ngarujuk marang werna godhong sing kaoksidasi. Jroning basa Cina, tèh ireng iku klasifikasi sing umum dipigunakaké tumrap tèh pascafermentasi, kayadéné tèh Pu-erh. Nanging, ing donya Kulon, "tèh abang" biasané ngarujuk marang tisane rooibos saka AfrikaKidul.

Yèn tèh ijo biasané kélangan rasané jroning wektu setaun, rasa tèh ireng tetep tahan nganti sawetara taun. marga saka iku, tèh ireng wis suwé didagangaké, lan balok tèh ireng sing dipadhetaké malah dadi dhuwit de facto ing Mongolia, Tibet lan Siberia ing abad kaping-19[1].

Istilah tèh ireng uga dipugunakaké kanggo nggambaraké secangkir tèh tanpa susu, mèmper karo kopi sing disuguhaké nganggo susu utawa krim. Ing negara-negara Persemakmuran, tèh ireng biasané ora diombé langsung nanging diwènèhi susu.

Rujukan[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Ken Bressett "Tea Money of China" International Primitive Money Society Newsletter Number 44, Agustus 2001

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Cithakan:Ombènan-stub

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Tèh_ireng&oldid=833473"