Tèh hèrbal

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

thumb|Tèh hèrbal Tèh hèrbal (basa Inggris: tisane, herbal tea) iku sebutan tumrap ramuan kembang, godhong, wiji, oyot, utawa woh garing kanggo gawé ombènan sing uga disebut tèh hèrbal. Senajan disebut "tèh", ramuan uawa ombènan iki ora ngandhut bahan saka godhong tanduran tèh (Camellia sinensis).

Tèh hèrbal biasané diseduh nganggo banyu panas supaya nduwèni aroma wangi. Nanging, tèh hèrbal saka bahan wiji tanduran utawa oyot kerep kudu digodhog luwih dhisik sadurungé disaring lan disuguhaké. Senadyan ngandhut ramuan kembang utawa who garing, tèh sing asal saka godhong tèh kaya tèh mlathi utawa tèh Earl Grey ora kalebu tèh hèrbal. Campuran jeruk bergamot jroning tèh Earl Grey utawa kembang mlathi jroning tèh mlathi dimaksudaké minangka pewangi kanggo gawé variasi aroma tèh.

Tèh hèrbal cumepak jroning wadhah kalèng, kanthong tèh, utawa tèh hèrbal siap ombé jroning wadhah kothak. Tèh hèrbal uga kerep diiklanaké minangka ombènan kaséhatan kanggo nambani manéka panyakit. Cithakan:Ombènan-stub

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Tèh_hèrbal&oldid=833551"