Surat Al 'Alaq

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
al-'Alaq
Alalk.png
Al 'Alaq.png
Informasi
Makna Segumpal Darah
Nami sanès Iqra' (Wacaha)
al-Qalam (Kalam)[1]
Iqra' Bismi Rabbika[2]
Klasifikasi Makkiyah
Surat ka 96
Juz Juz 30
Statistik
Gunggung ruku' 1 ruku'
Gunggung ayat 19 ayat
Ayat Sajdah Ayat 19

Surat Al 'Alaq (basa Arab:العلق, "Segumpal Getih") yaiku surat kaping 96 s al-ajroning Al Qur'an. Surat iki dumadi saka 19 ayat lan kalebu golongan surat-surat Makkiyah. Ayat 1 nganti tekan 5 saka surat iki yaiku ayat-ayat Al Qur'an yang kang pisanan mudhun, yaiku nalika Nabi Muhammad tapa ing gua Hira. Surat iki dijenengi Al 'Alaq (segumpal getih), kajupuk saka tembung Alaq kang ana ning ayat 2 surat iki. Surat iki uga diarani Iqra utawa Al Qalam.

Pokok-Pokok Isi[sunting | sunting sumber]

Kaligrafi surah al-'Alaq ayat 1 sampai 4 yang berasal dari Mesir

Prentah maca lingkungan alam semesta kanggo namokake sapa sabenere kang ngripta donya; ana ing sajroning Surat Al alaq: manungsa digawe saka segumpal getih; Gusti Allah ndadekake kalam minangka piranti ngembangake pengetahuan; manungsa tumindak nglampaui wates amarga rumangsa awake serba cukup; anceman Gusti Allah marang wong-wong kafir kang nghalang-ngalangi kaum muslimin nglakokake prentah-E.

Surat Al 'Alaq nerangake yen Gusti Allah ngripta manungsa saka barang kang ina banjur mulyakake kanthi ngajar maca, nulis, lan menehi pengetahuan. Nanging manungsa ora eling maneh saka ngendi asale, mula iku ora tau syukur marang nikmate Gusti Allah, apa maneh dheweke tumindak nglampaui wates amarga rumangsa awake serba cukup.

Cathetan Sikil[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Departemen Agama RI.2007.Al-Qur'an dan Terjemahannya Al-Jumanatul 'Ali Seuntai Mutiara Yang Maha Luhur.Bandung:J-Art
  2. ^ Allamah M.H. Thabathaba'i (1987). Mengungkap Rahasia Al-Qur'an. Bandung: Mizan


Surat Sadurungė:
Surat At Tin
Al-Qur'an Surat Sabanjurė:
Surat Al Qadr
Surat 96
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Surat_Al_%27Alaq&oldid=831507"