Sungu Afrika

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Negara-negara ing Sungu Afrika.

Sungu Afrika utawa Horn of Africa (kadhangkala disebut uga Afrika Lor-wétan, utawa Jasirah Somalia) kuwi sawijining jasirah utawa semenanjung ing Afrika Wétan sing nonjol atusan kilomèter menyang Segara Arabia, lan dumunung ing sadawané Teluk Aden sisih kidul. Tlatah iki minangka tlatah sing dumunung ing bawana Afrika sisih paling wétan. Istilah iki uga ngarujuk marang tlatah sing luwih jembar sing mengku negara-negara Eritrea, Djibouti, Ethiopia lan Somalia, kanthi jembar watara 2,000,000 km² (772,200 mil²) lan didunungi déning 90.2 yuta jiwa (Ethiopia: 75 yuta, Somalia: 10 yuta, Eritrea: 4.5 yuta, lan Djibouti: 0.7 yuta).

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Sungu_Afrika&oldid=867408"