Sun Lutang

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Sun Lu Tang taun 1915

Sun Lutang yaiku ahli bela diri aliran dalam neijia lan penulis saka Cina.[1] Jeneng asline yaiku Sun Fuquan.[1] Dheweke nguasai jurus Taijiquan, Xingyiquan lan Baguazhang.[1]

Dheweke lair saka kulawarga mlarat ing taun 1861.[2] Dheweke mulai nyinaoni Xingyiquan ing taun 1882 saka Guo Yunshen.[1] Dheweke banjur nyinaoni Baguazhang saka Chen Tinghua ing taun 1891.[1] Taun 1911 dheweke ketemu karo master Taijiquan Hao Weichen kang lagi nandhang lara.[2][1] Sun Lutang nyelok dokter lan ngopeni master mau nganti mari.[2]Nalika kuwi Sun Lu Tang umure 50 tahun.[1] Pungkasane Hao Weichen ngucapake matur nuwun kanthi ngajarake jurus Taijiquan aliran Wu Yu-xiang.[2] Ing taun 1912, Sun Lutang mulai nyiptakake Taijiquan aliran Sun.[2] Minangka penulis, dheweke kerep gawe buku ngenani jurus-jurus ilmu bela diri aliran dalam kang wis pelajari.[2]


Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f g (en)Xingyiquan, Valley Spirit Taijiquan. Diundhuh tanggal 31 Mei 2010.
  2. ^ a b c d e f (en)A brief biography of Sun Lutang, Sun Taijiquan. Diundhuh tanggal 31 Mei 2010.


Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Sun_Lutang&oldid=831303"