Sumpah Pemuda

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Gambar:Kongrespemuda2.jpg
Peserta Kongres Pemuda II

Sumpah Pemuda iku sawijining kedadéyan sajarah ing Indonésia minangka bukti yèn ing tanggal 28 oktober 1928 Bangsa Indonesia wis ana lan nyawiji. Prastawa sing nadhani anané kedadéyan iki yaiku Konggres Pemuda sing dirawuhi wakil-wakil saka organisasi pemuda sing ana wektu semana, kayata Jong Java, Jong Ambon, Jong Celebes, Jong Batak, Jong Sumatranen Bond, Jong Islamieten Bond, Sekar Rukun, PPPI, Pemuda Kaum Betawi, lan liya liyané.

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Sumpah_Pemuda&oldid=828982"