Sumo

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Sumo (相撲)
Asashoryu fight Jan08.JPG
Fokus Gegumul
Tingkat kekerasan kontak awak sakabehane
Saking negeri Flag of Jepang Jepang
Olahraga Olimpiade Ora
Situs resmi http://www.sumo.or.jp/eng/

Sumo (相撲 sumō?) yaiku olahraga sesurungan wantara wong loro utawa luwih uga asring kasebut sumo.Sumo ndhuweni dedeg lan bobot awak kang abot/lemu. Paraturan kang ana ing cabang olahraga sumo yaiku adu kakuatan kang bisa sumingkir utawa tiba ing njaba garis.Kanthi piranti awak minangka pangecualian ing tlapak sikil kang midak ing jroning garis ing sakubenge lemah ing lapangan tethanding. Pesumo (rikishi) ndhuweni pasyaratan ndhuweni awak kang gedhé lan lemu karana awak kang gedhé lan lemu ing pagulat bisa menangake tethandingan.

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:

Referensi[sunting | sunting sumber]

  • Levitt, Steven D. (2005). Freakonomics: a rogue economist explores the hidden side of everything. William Morrow. ISBN 0-06-073132-X., for information on corruption in Sumo.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Sumo&oldid=833190"