Summa Theologiae

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Summa Theologiæ, Bagéyan kaloro, ing bagéyan kapisan. (salinan déning Peter Schöffer, 1471)

Summa Theologiae iku salah sawijining karya St. Thomas Aquinas sing paling gedhé. Ing njeroning mahakarya iki, sang Santo njlèntrèhaké prinsip-prinsip filsafat jroning padhang téologi Kristen. Ing mangsa iku (jaman skolastik), filsafat dianggep minangka ancilla theologiae utawa minangka peladi téologi. Èlmu filsafat dianggep minangka srana kanggo njlèntrèhaké ajaran téologi lan kanggo njelasaké misteri-misteri Ilahi.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Summa_Theologiae&oldid=841352"