Sulak

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Sulak

Sulak yaiku piranti kanggo resik-resik kang digawé saka wulu kang dironcé lan diwénehi gagang kanggo nyekeli.[1] Sulak uga diarani kemocéng.[1] Sulak ana kang digawé saka wulu pitik, rafiya, lan kain.[1] Dhisik sulak nduwéni bentuk kang dawa lan tipis. Ananging iki dianggep kurang éfisién.[1] Gagang sulak digawé saka wesi utawa kayu.[1] Sulak iku pranti kanggo nyerapi awu ing meja, kursi, lan hiasan ing tembok-tembok.[2] Sulak akéh ditemokaké ing pasar lan ing toko-toko kang adol piranti resik-resik.[2] Yèn ora dienggo, sulak diséléhaké kanthi dicenthelaké ing tembok, mulané ing pucuk gagang sulak diwénéni cénthélan kang digawé saka kain utawa karét.[2] Cénthélan iki gunané kanggo nyénthélaké sulak ing paku kang dituncepaké ing tembok utawa kayu.[2]

Sulak yaiku kerajinan kang turun temurun kang nduwèni sejarah kang dawa ing Cina. [2]Sulak penghargaan saka Cai ing Tianjin yaiku sulak kang digawé Cai Xijiu.[2] Dhéwéké yaiku mbah buyuté Cai Xuebin.[2] Ing pamaréntahané Kaisar Xianfeng ing Dinasti Qing, sulak kang digawé karo Cai dikenal sulak kang nduwéni kualitas kang apik.[2] Sulak iki direkomendasikaké ing istana lan dadi sulak kanggo ngresiki barang-barang ing kluarga kekaisaran.[2]

Chatetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e (id)artikata.com(dipunundhuh tanggal 9 Juni 2011)
  2. ^ a b c d e f g h i (id)lintasberita.com(dipunundhuh tanggal 9 Juni 2011)

Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Sulak&oldid=830507"