Sulaiman

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Sulaiman

Digambarake Nabi Sulaiman ing Kerajaane
Holy Monarch, Prophet, 'Solomon the Wise', Constructor of the Temple
Dipun urmati ing Judaism
Christianity
Islam
Mangaruhi David
Dipun pangaruhi déning Many Jews, Christians and Muslim monarchs

Sulaiman (basa Arab:سليمان) (kurang luwih 975-935 SM)[1] yaiku putrané Nabi Daud. Awit cilik baginda wis nunjukaké kapinteran pikirané. Panjenengané diangkat dadi nabi taun 970 SM. Asmané disebutake kaping 27 ing Al-Quran.[1] Dheweke tilar donya ing tlatah Rahbaam, Baitul Maqdis-Palestina.[1]

Genealogi[sunting | sunting sumber]

Sulaiman bin Daud bin Aisya bin Awid saka keturunan kulawarga Yahuza bin Ya'qub.

Biografi[sunting | sunting sumber]

Artikel utama: Mukjizat Sulayman

Raja kabeh makhluk[sunting | sunting sumber]

Allah SWT ngangkat Sulaiman dadi nabi lan rasul.[2] Sawisé cukup umur lan ramané wafat, Sulaiman diangkat dadi raja ing kraton Israil.[2] Dheweke nguwasani ora mung menungsa, nanging uga kewan lan lelembut kayata jin lan liya-liyane. Baginda bisa mahami basa kabeh kewan.[2] Kraton Nabi Sulaiman éndah tenan.[2] Dibangun kanthi gotong royong manungsa, kéwan, lan jin.[2] Temboke saka watu pualam, saka lan lawange saka emas lan tembaga, pyane saka perak, hiasan lan ukiranne saka mutiara lan inten, berlian, pasir ing taman disebari mutiara, lan sakpiturute.[2]

Interaksi Sulaiman karo jin, kewan lan liyane[sunting | sunting sumber]

Nabi Sulaiman diparingi anugrah kewicaksanan dening Allah awit rumaja.[2] Dheweke uga nduweni kaistimewan, yaiku bisa micara lan mahami basa kéwan, jin, lan sebangsane saengga kabeh makluk kuwi mau manut dening perintahe baginda.[2]

Panjenengané uga bisa nundukake jin lan angin, saengga bisa dikon ngapa wae kalebu jupuk tembaga cuer saka bumi kanggo gawe perkakas, bangunan kraton, bèntèng, piring-piring gedhe, lan tungku-tungku.[2]


Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Sulaiman&oldid=830990"