Sukhoi

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Sukhoi Corporation
Jinis Perseroan terbatas
Indhustri Kedirgantaraan dan pertahanan
Diadegaké sebagai OKB-51, 1939
Kantor pusat Moskwa, Russia
Tokoh wigati Pavel Sukhoi, pramakarsa
Prodhuk Montor mabur militer
Montor mabur komersiil
Situs wèb sukhoi.org

Sukhoi (basa Rusia:Сухой) yaiku parusahan kang nggawé montor mabur perang militèr Rusia. Parusahan Sukhoi madeg diprakasai déning panjenengané Pavel Sukhoi minangka taun 1939 kanthi nama Biro Desain Sukhoi utawa misuwur kanthi sesebutan OKB-51,jaman saiki uga misuwur kanthi nama Sukhoi Corporation. Pamaréntah Rusia ndhuweni rencana kang tumuju ing merger Sukhoi déning Mikoyan, Ilyushin, Irkut, Tupolev, lan Yakovlev, anggawe gegayutan minangka parusahan anyar kanthi nama United Aircraft Corporation.[1]

Montor mabur jinis Suhoi kang dilakukake déning Rusia ing jaman saiki kayata Su-24, Su-25, Su-27, Su-30, lan Su-33. Kanthi cacah kurang luwih 2000 montor mabur kang dikirim déning njaba Rusia. Negara-negara kang ngegayutan ndhuwèni montor mabur Sukhoi kayata India, Republik Rakyat Cina, Polandia, Slovakia, Hungaria, Jerman, Syria, Aljazair, Korea Lor, Vietnam, Malaysia, Afganistan, Yemen, Mesir, Libya, Iran, Angola, Ethiopia, Eritrea, Republik Indonesia, lan Peru.

Montor mabur Sukhoi kang misuwur[sunting | sunting sumber]

Montor mabur produksi[sunting | sunting sumber]

Decomissioned Polish Su-20 'Fitter' (export version of Su-17)

Montor mabur njajal[sunting | sunting sumber]

Su-47 (S-37)

Referensi[sunting | sunting sumber]

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Sukhoi ing Wikimedia Commons.

Cithakan:Sukhoi

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Sukhoi&oldid=833595"