Strepsirrhini

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Strepsirrhines[1]
Coquerel's Sifaka (Propithecus coquereli)
Klasifikasi èlmiah
krajan: Animalia
filum: Chordata
kelas: Mamalia
ordo: Primata
Suborder: Strepsirrhini
E. Geoffroy, 1812
Families

Cheirogaleidae
Lemuridae
Lepilemuridae
Indriidae
Daubentoniidae (Aye-aye)
Lorisidae
Galagidae

Klad Strepsirrhini iku salah siji saka loro subordo saka primata. Siji karakter sing paling ketara ing 118 species iki yakuwi 'irung-teles'-é, lan saka kahanan iki dijupuk jeneng klompok iki. Miturut jeneng Basa Yunani sing tegesé duwé irung mlengkung utawa béngkong (strepho "béngkong" lan rhis "irung"). Primata ing Madagaskar (saliyané manungsa) arupa strepsirrhines, senadyan ing tlatah liyané uga tinemu, yakuwi ing Asia Kidul-wétan lan Afrika.

Referensi[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Groves, C. (2005-11-16). Wilson, D. E., and Reeder, D. M. (eds). ed. Mammal Species of the World (cithakan ka-3 ed.). Johns Hopkins University Press. pp. 111-127. ISBN 0-801-88221-4. http://www.bucknell.edu/msw3/browse.asp?id=12100002.


Liya[sunting | sunting sumber]

  • Roos C, Schmitz J, Zischler H (2004) Primate jumping genes elucidate strepsirrhine phylogeny. Proc Natl Acad Sci U S A 101: 10650–10654.
  • Primate Taxonomy (Smithsonian Institution Press, 2001), Colin Groves (ISBN 1-56098-872-X)
  • Primates in Question (Smithsonian Institution Press, 2003), Robert W. Shumaker & Benjamin B. Beck (ISBN 1-58834-176-3)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Strepsirrhini&oldid=822418"