Statistika dhèskriptif

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Contoh Statistika Deskriptif : Grafik pengunjung suatu website

Statistika dhèskriptif iku metodhe-metodhe sing magepokan karo pangumpulan lan penyajian sawijining gugus dhata satemah mènèhi informasi sing migunani.[1] Pengklasifikasian dadi statistika dhèskriptif lan statistika inferensia iku adhedhasar aktivitas sing dilakoni.[2]

Statistika dhèskriptif mung mènèhi informasi ngenani dhata sing diduwèni lan babar pisan ora narik inferensia utawa kesimpulan apa-apa ngenani gugus indhuké sing luwih gedhé.[1] Conto statistika dhèskriptif sing kerep muncul yaiku, tabel, dhiagram, grafik, lan besaran-besaran liya ing majalah lan koran-koran.[1] Nganggo Statistika dhèskriptif, kumpulan dhata akan bakal kasuguhaké kanthi ringkes lan rapi sarta bisa mènèhi informasi inti saka kumpulan dhata sing ana. Informasi saka statistika dhèskriptif iki antara liya ukuran pemusatan data, ukuran penyebaran data, sarta kecendherungan sawijining gugus dhata.[2]

Rujukan[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c Ronald E.Walpole. Pengantar Statistika, halaman 2-5". 1993. Jakarta : PT Gramedia Pustaka Utama. ISBN 979-403-313-8
  2. ^ a b Dergibson Siagian & Sugiarto. Metode Statistika untuk Bisnis dan Ekonomi, halaman 4-6". 2002. Jakarta : PT Gramedia Pustaka Utama. ISBN 979-655-924-2