Stadion Juventus

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Cithakan:Infobox stadium

Stadion Juventus (sakdèrèngipun dipuntèpang kaliyan sama Juventus Arena) inggih punika sebuah asma stadion sepak bola ing Torino, Piemonte ingkang dados stadion tuan rumah kanggè pertandingan klub sepak bola Juventus.[1] Stadion punika resmi dipunbikak ing 8 September 2011 lan nggadahi kapasitas 41.000 penonton.[2] Stadion punika dipunbangun ing inggil lahan bekas Stadion Delle Alpi. Pintèn-pintèn bèntènipun antawis stadion sakdèrèngipun kaliyan stadion ingkang ènggal, antawis jarak tribun ingkang cèrak kaliyan lapangan, inggih punika sawètawis 7,5 meter.[2] Sementara jarak grandstand utama stadion punika nggadahi jarak sekitar 49 meter saking lapangan. Stadion Juventus punika mèndhèt model saking stadion-stadion ing Inggris.[2]

Latar belakang[sunting | sunting sumber]

Stadion kandang Juventus sakderengipun inggih punika Stadion Delle Alpi dipunengge ing taun 1990 kangge dados tuan rumah pertandingan Piala Dunia FIFA 1990.[3] Kepindahan klub ing Delle Alpi saking stadion sakderengipun yaiku Stadion Comunale dipunanggep kontroversial ing wanci punika.[3] Kepindahan Juventus ke Delle Alpi juga dipunjangkepi kritik amargi jarak pandang saking tribun penonton ing lapangan dpunianggep langkung tebih lan nyulitaken kangge penonton ingkang dateng ngantos dados Juventus ing wanci punika justru langkung katah ingkang nonton saking siaran langsung televisi.[3] Kapasitas Delle Alpi inggih punika 67.000 kursi ananging namung setengah mawin ingkang asring kaisi saben Juventus main ing ngriku.[3] Juventus lajeng tumbas Delle Alpi saking Pemerintah Daerah Torino ing taun 2003.[4] Juventus lajeng gantos saking stadion ingkang boten populer kasebut ing taun 2006 lan miwiti berencana kangge mbangun panggenan ingkang langkung nyenengaken kangge pemain lan penggemar.[4][3] Ing wanci punika, menika berbagi Stadion Olimpiade Torino ingkang enggal dipunrenovasi kaliyan klub sekota Torino F.C., ingkang ugi kirang populer amargi kapasitasipun ingkang alit .[4] Ing November 2008, klub ngumumaken rencana kangge mbangun stadion berkapasitas 41.000 penonton ing bekas lokasi Stadion Delle Alpi.[4] Stadion enggal kasebut dipunbangun kaliyan biaya €100 yuta (£90 juta) lan dipunputusaken menawi lintasan atletik ingkang dados ikon Delle Alpi badhe dipunhapuskan lan badhe damel stadion ingkang sami kaliyan stadion sepak bola ing Inggris. Juventus dados klub Italia pertama ingkang mbangun lan nggadahi stadion piyambak.[5]

Pelayanan dalam stadion[sunting | sunting sumber]

Klub Premium Juventus[sunting | sunting sumber]

Stadion punika nggadahi kursi VIP jumlahipun 3.600 lan 64 kotak eksekutif VVIP.[6] Layanan kangge para eksekutif punika kalebet pintu masuk ingkang mliginipun dipuncepakake ing stadion, kursi mewah kaliyan televisi LCD pribadi, restoran eksklusif, bar, lounge, finger food ing jeda antar babak lan saksampune pertandingan, dipunsediakaken panggenan parkir, lan akses ing museum (wiwit taun 2012).

"Juventus Premium Club" inggih punika proyek perusahaan perhotelan lan pariwisata Juventus, ingkang dipuntujukaken kangge perusahaan ingkang badhe nghibur klien lan mitra mereka knagge madang siang utawi makan malam ing Stadion Juventus sakderengipun pertandingan.[6][7]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

Pranala Njaba[sunting | sunting sumber]

Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Stadion Juventus ing Wikimedia Commons.
Sing mengku  sadurungé:
Amsterdam ArenA
Flag of Belanda Amsterdam, Belanda
Stadion Penyelengaraan Pertandingan Final
Liga Eropa UEFA

2014
Diganti déning:
Belum ditentukan

Cithakan:Juventus F.C. Cithakan:Stadion Seri A

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Stadion_Juventus&oldid=844914"