Sri Aksan Sjuman

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Sri Aksan Sjuman
Lair Sri Aksan Sjuman
22 September 1970 (umur 43)
Flag of Indonesia.svg Indonésia
Pagawéyan pemusik, aktor
Taun aktif 1994 - saiki
Garwa Titi Sjuman
Anak Miyake Shakuntala
Wong tuwa Sjuman Djaya, Farida Oetoya

Sri Aksan Syuman (lair 22 September 1970; umur 43 taun) utawa luwih ditepungi kanthi jeneng Wong Aksan, musisi lan musikus Indonésia.[1] Aksan kang tau dadi drummer grup musik Dewa 19 kuwi anak saka sutradara légendaris, yaiku Sjuman Djaja.[1] Dhèwèké nggabung karo grup kang dipimpin déning Ahmad Dhani ing taun 1995.[1]

Aksan mlebu dadi drummer grup musik Dewa 19 sawisé album "Terbaik Terbaik" (1995) dirilis, ananging sawisé ngrampungaké album "Pandawa Lima", tanggal 04 Juni taun 1998, Wong Aksan ditokaké saka grup band kuwi, amarga gebukan drumé Wong Aksan dibiji ngarah karo musik jazz.[2] Saiki dhèwèké dadi drumer ing grup musik Potret.[1]

Dhèwèké palakrama karo Titi Handayani. Kenya iki dinikahi nalika tanggal 15 Agustus taun 2004.[1] Palakramané ing Masjid Al Azhar, Kebayoran Baru, Jakarta Kidul.[1] Dhèwèké nikahi Titi Handayani, kang uga drummer.[3] Acara pernikahan kuwi wis didhisiki lamaran ing taun 2004 kepungkur.[4] Ing adicara mau, diundang 450 wong, saka kalangan sélébriti lan kadang saprofèsiné kang cedhak.[4] Ing pernikan kuwi dhèwèké nganggo busana pangantèn rancangané Obin saka Bin House.[4] Pèsta pernikahan kuwi dadi bukti menawa sakloroné sérius anggoné nata omah lan bebrayanan amarga akèh wong kang ora yakin babagan kasériusan Wong Aksan karo Titi amarga bédané umur kang adoh, Aksan lair 22 September 1970, lan Titi lair 10 Februari 1981.[4]

Cathetan sikil[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f (id)biografi Aksan Sjuman diundhuh tanggal 4 Juli 2011
  2. ^ (id)sajarah Dewa 19 diundhuh tanggal 6 Juli 2011
  3. ^ (id)pernikahan sri aksan syuman diundhuh tanggal 4 Juli 2011
  4. ^ a b c d (id)pernikahan wong aksan diundhuh tanggal 6 Juli 2011
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Sri_Aksan_Sjuman&oldid=858983"