Sporangium

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Sporangium dewasa pada Absidia.
Moss sporangia (capsules)
Sporangia (sori) on a fern leaf
Scanning electron micrograph of fern leptosporangia
Equisetum arvense strobilus cut open to reveal sporangia
Moss sporangia (capsules)
Sporangia (sori) on a fern leaf
Scanning electron micrograph of fern leptosporangia
Equisetum arvense strobilus cut open to reveal sporangia

Sporangium (jamak sporangia[1]) (bahasa Latin mdoern, saha bahasa Yunani kuno σπόρος (sporos) 'spora' + αγγείον (angèion) 'wadah') inggih punika panggènan ingkang béntuk spora.[2] Sporangium sagéd kapèrang saking sétunggal sèl utawi ugi sagéd dados multisel. Sedaya tanéman, jamur, lan katah makhluk urip sanès ingkang ngasilaken sporangium ing wekdal katamtu ing siklus kauripan. Sporangium saged ngasilaken spora kanthi cara mitosis, ananging menawi sedaya taneman darat ingkang katah jenis fungsi, sporangium menika panggenan kalangsungan meiosis saha secara genetis ngasilaken spora dkaliyan haploid ingkang benten. Sporangium inggih punika sel, struktur, utawi organ ingkang bentuk spora ing dalem. [3] Sporangiaum ing antawis jamur sejati namung Chytridiomycota saha Zygomycota produksi secara seksual kanthi cara sporangia. Chytridiomycota piyambak inggih punika pinten-pinten kelompok jamur. Menawi punika gadahi sejarah kauripan ingkang sederhana kaliyan meiosis zigotik utawa kadas ing parasit nyamuk Coelomomyces kompleks siklus diplobiontic. Ing sedaya kasusu reproduksi kanthi cara sporangiospores, spora dipuntanggung ing sporangia ing panggenan meiosis inti diploid.

ZYGOSPORANGIA[sunting | sunting sumber]

Reproduksi seksual ing Zygomycota ngelibataken produksi zygosporangia lan zygospores. Jenis reproduksi cekap sederhana lan gegayutan kaliyan konjungsi ing ganggang katamtu. Perkawinan dipunwiwiti menawi hifa dados dipungayutaken dening jembatan cendhak. Bagian tengan jembatan nrima inti saking kapig kalih hifa punika kapisahaken saking kaping kalih dening septa. Inti ingkang kompatibel ing jarak punika menika sel enggal kangge bentuk zigot lan kangge ngelampahi proses meiosis kangge betha babagan reassortment saking kromosom. Sel ing pundhi pristiwa punika kedadosan dipunkelilingi dening dinding kandel saha dados struktur spora kadasta tahan dipunsebat zygosporangium biasanipun lapisan ingkang jawi saking zygosporangium ingkang ngilang lan namung kasisa zygospore. Wekdhal ingkang tepat ing zygospore menawi ngembang kangge ngasilaken talus ingkang enggal utawi menawi dipuntibulaken spora aseksual ngelampahi sporangium.[[zygospor saking Absidia spinosa, jamur umum ing lemah. Cabang-cabang ingkang ngelengkung ing sekitar zygosporangia dipunsebat jangkepi suspensor.punika fituringkang jangkepi diagnostik spesies Absidia. zygospores matang pinten-pinten Zygorhynchus molleri, jamur lemah sasea ingkang umumipun . punika zygospores ingkang sami kaliyan Absidia spinosa ananging boten gadahi pelengkap suspensor. [4]


Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Sporangium
  2. ^ Rost, Barbour, Stocking, Murphy, 2006Plant Biology, 2nd EditionThompson Brooks/Cole
  3. ^ (id)Arti Kata Sporangium (dipununduh Tanggal 22 Oktober 2012) .
  4. ^ (id)Natural History Sporangia (dipununduh Tanggal 22 Oktober 2012)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Sporangium&oldid=869180"