Sparrow

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Cithakan:Judulasing

Sparrow
Passer domesticus
Status konsèrvasi
Klasifikasi èlmiah
krajan: Animalia
filum: Chordata
kelas: Aves
ordo: Passeriformes
Suborder: Passeri
Infraorder: Passerida
Superkulawarga: Passeroidea
kulawarga: Passeridae
Illiger, 1811
Genera

Passer
Petronia
Carpospiza
Montifringilla

Sparrow (manuk gereja) yaiku jinis manuk pipit cilik kang asale saka kulawarga Passeridae. Manuk-manuk iki mangon ana ing kutha-kutha ing jumlah kang gedhe banget.[1] Sparrow minangka manuk kang lulut saka kabeh manuk liar.[1] Umume, manuk gereja cilik, wernane coklat-kelabu, lemu, buntute pendhek,lan duweni cucuk kang kuwat.[1] Panganan manuk iki yaiku wiji lan serangga cilik.[1] Wiwitane, sparrow asale saka Eropa, Afrika, lan Asia, banjur manuk iki disebarake ing Australia lan Amerika dening pendhudhuk.[1] Saiki House Sparrow (jinis manuk gereja) luwih akeh ditemokake ing Amerika Utara, Australia, lan Amerika Selatan.[1]

Jinis[sunting | sunting sumber]

Passer[sunting | sunting sumber]

Jinis Passer ana pirang-pirang, yaiku:[2]

Petronia[sunting | sunting sumber]

Jinis Petronia ana pirang-prang jinis, yaiku:[2]

Carpospiza[sunting | sunting sumber]

Jinis Carpospiza ana pirang-pirang jinis, yaiku:[2]

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Sparrow ing Wikimedia Commons.
  1. ^ a b c d e f (en) Breeding Birds in the Wider Countryside, www.bto.org. Diundhuh tanggal 12 Juni 2010.
  2. ^ a b c (en) Clement, Peter; Harris, Alan; Davis, John (1993). Finches and Sparrows: an Identification Guide. Christopher Helm. ISBN 0-7136-8017-2.

Cithakan:Manuk-stub

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Sparrow&oldid=867787"