Songpyeon

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Songpyeon

Songpyeon (송편) yaiku jinis roti beras saka Korea (tteok) kang digawe saka adonan glepung beras kang bentuke kaya bulan sabit lan dikukus.[1][2] Songpyeon ana kang nganggo isi lan ana kang ora nganggo isi.ref name="songpyon"/> Isi songpyeon arupa saus kacang abang, kacang kedelai, chestnut, jujube, lan wijen.[1] Nalika songpyeon dikukus, ditambahi ri cemara ing dhuwure kang duweni teges roti mau ora kathil, saliyane kuwi ri cemara bakal gawe rasa roti songpyeon luwih enak.[1] Songpyeon disuguhake nalika dina kusus yaiku ing dina riyaya Chuseok utawa pesta panen saben wulan September.[1] Ing dina mau kulawarga ing Korea menehi sesembahan panganan lan ombenan marang arwah nenek moyang ing altar, lan roti songpyeon yaiku salah siji jinis panganan kang disuguhake.[1] Roti iki digawe kanthi bebarengan dening sawijining kulawarga banjur diwenehake marang kanca raket lan tangga.[1]

Jinis[sunting | sunting sumber]

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f An Illustrated Guide to Korean Culture - 233 traditional key words. Seoul: Hakgojae Publishing Co. 2002. pp. 75-76. ISBN 89-8546-98-1.
  2. ^ (id)Songpyeon, kbs. Diundhuh tanggal 8 Juni 2010.

Ģ

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Songpyeon&oldid=832120"