Seohyeon

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
(Dipunpindhah saking Soehyoen)
Langsung menyang: pandhu arah, pados
서주현 (Seo Joo-hyun)

Latar wuri
Alias Seohyun (서현)
Maknae, Seororo
Lair 28 Juni 1991 (umur 22)
Asal Seoul, Koréa Kidul
Génré K-pop, Dance-pop
Taun aktif 2004 (2004)–present
Label SM Entertainment
Magepokan karo Girls' Generation (2007-sapunika)
SM Town
Route 0 (2002-2003)
Situs wèb Official website


Seohyun signature.png
Signature of Seohyun

Asma Korea
Hangeul
Hanja [1]
Alih Aksara sing disampurnakaké Seo Ju-hyeon
McCune–Reischauer Sŏ Chu-hyŏn
Jeneng panggung
Hangeul 서현
Alih Aksara sing disampurnakaké Seo-hyeon
McCune–Reischauer Sŏ-hyŏn

Seohyeon (Seohyun) inggih punika salah satunggalipun anggota saking girl band Girls Generation saking Korea Kidul. Seohyoen inggih punika putra tunggal ing keluarga. Ing SNSD utawi Girls Generation, Seohyun inggih punika anggota kang paling meneng lan alim, jarang ngungkapaken amarah. Seohyeon (Seohyun) paling remen kalih stiker kodok, piyambakipun remen nempelaken stiker kodok ing kathah ruangan lan ing barang- barang anggota sapanunggalipun ing Girls Generation. Sapanunggaipun punika, Seohyeon (Seohyun) inggih punika satunggalipun anggota saking Girls Generation kang mboten saged akting, uga punika rencang- rencangipun ngertos wekdal kang Seohyun nembe mboten jujur.[2]

Karir[sunting | sunting sumber]

Karir Seohyeon (Seohyun) nate rilis solo kalian Jessica lan Tiffany, kapisan gadhahi judhul "Oppa Nappa" basa Korea: 오빠 나빠 lan kaping kalih judhul "Mabinogi(It's Fantastic!)" ingkang dipunagem dados tembang video game. Ing tanggal 17 Februari 2009, Seohyeon (Seohyun) nyanyi duettrot kalian Joo Hyun-mi (feat.Davichi) judhulipun "JjaRaJaJja" basa Korea: 짜라자짜.

Kalian Taeyeon, Jessica, Sunny, Sooyoung lan anggota Super Junior Leeteuk, Kyuhyun, Sungmin, Donghae, Ryeowook,Shindong, Eunhyuk, Yesung, Seohyeon (Seohyun) nyanyi tembang Seoul Song. Kagem promosi Carribean Bay, Seohyeon (Seohyun) nate nyanyi tembang Cabi Song kalian Yoona, Yuri lan anggota boyband Korea 2PM. Ing drama MBC Kim Soo Ro piyambakipunnate nyanyi solo soundtrack "It's Okay Even If It Hurts" basa Korea: 아파도 괜찮아요. Singel punika dipunrilis tanggal 25 Juni 2010. Ing SMTown Live '10 World Tour piyambakipun duet spesial kalian member Super Junior inggih punika Kyuhyun kalian tembang "Call My Heart Out".[3]

  • 2005 ‘Smart Student Uniforms’ ad models (with DBSK/TVXQ)
  • 2009 Featured with Joo Hyunmi ‘Jjalajjaja (짜라자짜)‘
  • 2009 CF ‘Post Cereal‘ (with Sunny, Sooyoung)
  • 2010 CF ‘Clean and Clear’ (with f(x) Krystal)
  • 2010 Variety show MBC ‘We Got Married‘ (with CN Blue Jung Yong-hwa)
  • 2010 OST for MBC drama Kim SooRo ‘It’s Okay Even If It Hurts’
  • 2010 Voice Actor for ‘Despicable Me‘ Korean title: ‘Superbad’ (as Edith)
  • 2010 MV TRAX – ‘Oh! My Goddess‘[4]
  • 2012~ Girls' Generation-TTS

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ (Koréa) 서주현 한자이름.jpg 「徐 朱 玄」- 서현 갤러리May 29, 2010. Retrieved September 27, 2012.
  2. ^ (id)detectiveindonesia.forumotion.com(dipuntingali tanggal 18 Agustus 2011)
  3. ^ (id)www.jullysell.com(dipuntingali tanggal 21 Januari 2012)
  4. ^ (en)snsdkorean.com(dipuntinali tanggal 21 Januari 2012)

Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Seohyeon&oldid=868799"