Snow White and the Seven Dwarfs (pilem 1937)

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Snow White and the Seven Dwarfs

Poster layar lebar
Sutradara David Hand
Produser Walt Disney
Panulis Brothers Grimm (dongeng)
Ted Sears
Richard Creedon
Otto Englander
Dick Rickard
Earl Hurd
Merrill De Maris
Dorothy Ann Blank
Webb Smith
Paraga Adriana Caselotti
Lucille La Verne
Pinto Colvig
Roy Atwell
Musik déning Frank Churchill
Paul Smith
Leigh Harline
Sinematografi Max Morgan
Distributor RKO Radio Pictures
Tanggal rilis 21 Desember 1937 (Teater Premiere)
4 Februari 1938 (US) 5 April 1938 (Canada)
Durasi 83 menit
Negara Cithakan:Bendera usa
Basa Inggris
Anggaran $1,488,000
Bathi reged $66,596,803

Snow White and the Seven Dwarfs ("Putri Salju lan Pitung Kurcaci") inggih punika salah satunggaling pilem animasi ingkang dipunasilaken déning Walt Disney lan dipuntayangaken wonten ing bioskop dening RKO Radio Pictures wonten ing tanggal 4 Pebruari 1937 wonten ing Bioskop Carthay Circle ing Amerika Serikat. Pilem lan wii- wijinan ingkang dipunasilaken ing jaman kuno dening Brothers Grimm, Snow White.[1]

Sujarah[sunting | sunting sumber]

Punika inggih minangka pilem sepisanan kanggé fitur pilem ingkang dawa wonten ing sujarah kartun, dene vileivle inggih ingkang minangka pilem kartun ingkang sepisanan dipunprodhuksi ing perusahaan kartun Amerika Serikat, pilem ingkang sepisanan ngedalaken werna ingkang jangkep saking wiwitan ngantos pungkasanipun, lan ingkang sepisanan dipunprodhuksi dening Walt Disney, lan ugi minangka pilem sepisanan wonten ing jaringan kartun saking Disney (saged dipuntingali Dhaptar pilm Disney.[2] Pilem punika dipunmodhifkasi dening artis "storyboard", Dorothy Ann Blank, Richard Creedon, Merrill De Maris, Otto Englander, Earl Hurd, Dick Rickard, Ted Sears lan Webb Smith saking cariyos dongeng Jerman Snow White dening Brother Grimm, lan Davd Hand ingkang minangka direktur nginggilipun, dene William Cottrell, Wilfred Jackson, Larry Morey, Perce Pearce, lan Ben Sharpsteen ingkang wonten ing bageyan individualipun pilem.

Snow White inggih minangka salah satunggal saking namung kalih pilem animasi ingkang mlebet dhpatar American Film Institute utawi dhaptar 100 pil Amerika ingkang paling saé ing sadangunipun jaman tain 1997 (dene pilem ingkang sanesipun inggih punika pilem Disney Fantasia, ingkang pikantuk nimer 49. Dene pilem Snow White and the seven dwarfs punika pikantuk urutan ingkang langkung inggil ing urutan nomer 34 wonten ing dhaptar Edisi Ulang taun kaping 1- ingkang dipun update ing taun 2007, lan ing wekdal punika, pilem punika inggih namung pilem saking perusahaan walt disney ingkang mlebet wonten ing dhaptar pilem animai tradhisi. Lan ing taun salajengipun, AFI nyebat pilem punika minangka 10 pilem animasi paling inggil ing Amerika lan ingkang paling sae ing sadangunipun jaman.

Ing taun 1989, Snow White and the Seven Dwarfs sampun dipunlebetaken wonten ing Amerka Serikat ing National Film Registry minangka tiyang ingkang dipunanggep gadhah sujarah kulural utawi estetis ingkang signifikan.[3]


Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Barrier 1999, hlm. 229.
  2. ^ Smith, Dave. Disney A to Z, Third Edition, (2006), page 33.
  3. ^ Bob Thomas, Disney's Art of Animation: From Mickey Mouse to Beauty and the Beast (Hyperion, New York, 1991) ISBN 1-56282-899-1
Bibliography

External links[sunting | sunting sumber]

Streaming audio

Cithakan:Dhaptar film Disney[[Kategori:Film animasi Disney

[ar:سنو وايت والأقزام السبعة (فيلم 1937)]]