Siti Hardijanti Rukmana

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Siti Hardijanti Rukmana
Siti Hardijanti Rukmana

Mangsa jabatan
14 Maret 1998 – 21 Mei 1998
Pejabat sadurungé Siti Hartinah
Pengganti Hasri Ainun Habibie

Pelaksana tugas Ibu Negara Indonesia
Mangsa jabatan
28 April 1996 – 21 Mei 1998

Lair 23 Januari 1949 (umur 65)
Flag of Indonésia Indonesia
Pasangan Indra Rukmana
Anak Dandy Nugroho Hendro Maryanto
Danty Indriastuti Purnamasari
Danny Bimo Hendro Utomo

Siti Hardijanti Rukmana, utawa kang asring diundang Mbak Tutut (lair 23 Januari 1949; umur 65 taun) iku putri pisananan saka Presidhen kaloro Republik Indonésia (RI), Soeharto. Mbak Tutut lair tanggal 23 Januari, kang bareng karo tanggap warsane Presiden RI kpapat, Megawati Soekarnoputri, kang uga putrine Presiden RI pertama, Soekarno.

Mbak Tutu iku lulusan saka SMA I Budi Utomo, Jakarta. Banjur nerusake kuliah ing Universitas Trisakti, Jakarta.

Keluarga[sunting | sunting sumber]

Mbak Tutut dhaup karo Indra Rukmana lan nduweni anak telu, yaiku Dandy Nugroho Hendro Maryanto (Dandy), Danty Indriastuti Purnamasari (Danty), lan Danny Bimo Hendro Utomo (Danny).

Karier[sunting | sunting sumber]

Nalika taun 1980-an, Mak Tutut dadi wong kang nggagas pisanan anane Kirab Remaja kang ngrembakakake rasa tresna ing para remaja. MBak Tutut uga tau dadi Mentri Sosial nalika Kabinet Pembangunan VII, yaiku kabinet nalika pamrentahan Soeharto kang pungkasan. Mbak Tutut uga dadi calon presidhen lan juru kampanye Partai Karya Peduli Bangsa kang melu ing Pemilu 2004. Parte iki disengkuyung dening mantan pejabat-pejabat Orde Baru kang raket karo Soeharto, kaya Jenderal (Purn.) R. Hartono. Organisasi :

  • Parte Karya Peduli Bangsa (PKPB)
  • Ketuwa HIPSI (Himpunan Pekerja Sosial Indonesia)
  • Ketuwa Umum PRSSNI (Persatuan Radio Siaran Swasta Nasionallndonesia)
  • Ketuwa Umum PDDI (Perhimpunan Donor Darah Indonesia)
  • Presidhent FIODS (International Federation Blood Donor Organization)
  • Ketuwa Yayasan Tiara Indah (Bhakti Nusantara Indah)
  • Ketuwa Yayasan Tiara Indonesia (Kreativitas Pemuda dan Remaja Indonesia)
  • Bendhahara Yayasan Dana Gotong Royong Kemanusiaan
  • Ketuwa Yayasan KARANA
  • Menteri Sosial Kabinet Pembangunan VII (14 Maret 1998 - 21 Mei 1998)

Kasus[sunting | sunting sumber]

Tanggal 3 Februari 2010 Mbak Tutut nggugat MNC ngenani kepemilikan.[1]

Namun 23 Agustus 2010 Mbak Tutut kalah ing pengadilan atas TUN dijabut.[2]

Tanggal 20 Oktober 2010 Mbak Tutut ngancam pidana klompok MNC amarga jeneng perusahaan malih.[3]

Tanggal 14 April 2011 Mbak Tutut menangke gugatan ing PN Jakarta Pusat marang klompok MNC amarga jeneng perusahaan sing ganti.[4]

Referensi[sunting | sunting sumber]

Didhisiki déning:
Endang Kusuma Inten Soeweno
Menteri Sosial
14 Maret 199821 Mei 1998
Diganti déning:
Yustika Sjarifuddin Baharsjah