Siti Fadilah

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Siti Fadilah
Siti Fadilah

Siti Fadilah Supari berbicara pada pertemuan WHO di Jenewa, 15 Mei 2007.


Isih Mengku jabatan
Miwiti Mengku jabatan 
25 Januari 2010

Mangsa jabatan
21 Oktober 2004 – 22 Oktober 2009
Pejabat sadurungé Achmad Sujudi
Pengganti Endang Rahayu Sedyaningsih

Lair 6 November 1949
Flag of Indonesia.svg Surakarta, Indonesia
Pasangan Muhamad Supari
Pegawéyan Dosen
Dokter

Dr. dr. Siti Fadilah Supari, Sp.JP(K) (lair ing Surakarta, Jawa Tengah, 6 November 1949; umur 64 taun).[1] Siti Fadilah iku salah sijiné dhosen lan ahli jantung kang njabat dadi anggota Dewan Pertimbangan Presiden wiwit tanggal 25 Januari 2010.[1] Sadurungé, Siti Fadilah njabat dadi Menteri Kesehatan Indonesia ing Kabinet Indonesia Bersatu pimpinan Presiden Susilo Bambang Yudhoyono. [1]Siti Fadilah iku salah sijiné mentri wadon saka papat mentri wadon kang ana ing Kabinet Indonesia Bersatu.[1] Mentri wadon liyané yaiku Menteri Perdagangan kang jenengé Mari Elka Pangestu, Menteri Keuangan Sri Mulyani, lan Menteri Pemberdayaan Perempuan Meutia Hatta.[1] Siti Fadilah dadi staf pengajar kardiologi Universitas Indonesia.[1] Sawisé iku nganti 25 taun, Siti dadi ahli jantung ing Rumah Sakit Jantung Harapan Kita. [1] Nalika tanggal 20 Oktober 2004, Siti Fadilah dipilih dadi mentri kasehatan karo Presiden Indonesia yaiku Susilo Bambang Yudhoyono. [1]

Nalika taun 2007, Siti nulis buku kang judhulé Saatnya Dunia Berubah! Tangan Tuhan di Balik Virus Flu Burung konspirasi Amerika Serikat lan organisasi WHO sajrone ngrembakakaké senjata biologis ksnthi nggunakaké virus flu burung. [2]Buku iki ndadekaké petinggi WHO lan Amerika Serikat protes.[2] Siti Fadilah nikah karo Ir. Muhamad Supari. Saka pernikahané iki, Siti Fadilah nduwé anak kang cacahé telu.[1]

Pendhidhikan[sunting | sunting sumber]

Siti Fadillah nampa gelar sarjana saka Universitas Gadjah Mada (Yogyakarta) nalika taun 1972.[1] Nalika taun 1987, Siti nampa gelar master (S-2) kanggo penyakit jantung lan pembuluh darah saka Universitas Indonesia taun 1987.[1] Nalika taun 1996, Siti nampa gelar doktor (S-3) saka Universitas Indonesia.[1]

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l (id)kepustakaan-presiden.pnri.go.id(dipunundhuh tanggal 23 Agustus 2011)
  2. ^ a b (id)detiknews.com(dipunundhuh tanggal 23 Agustus 2011)

Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Siti_Fadilah&oldid=832187"