Sistem wilangan oktal

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Sistem wilangan oktal utawa Oktal iku sistem wilangan mawa basis angka 8. Simbul sing dipigunakaké jroning sistem iki ya iku 0,1,2,3,4,5,6,7. Konvèrsi Sistem Wilangan Oktal asal saka Sistem wilangan binèr sing diklompokaké saben telung bit binèr saka ujung paling tengen (LSB utawa Least Significant Bit).

Binèr Oktal
000 000 00
000 001 01
000 010 02
000 011 03
000 100 04
000 101 05
000 110 06
000 111 07
001 000 10
001 001 11
001 010 12
001 011 13
001 100 14
001 101 15
001 110 16
001 111 17