Sistem APG

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Sistem APG iku sistem klasifikasi tetanduran sing dibabar ing taun 1998 déning Angiosperm Phylogeny Group. Sistem iki ora biasa jroning dhasaré, ora miturut gunggung bukti, nanging miturut analisis kladistika saka larikan DNA saka telung genus, loro genus chloroplast lan siji gene koding kanggo ribosomes. Sistem iki ing taun 2003 diganti karo Sistem klasifikasi APG II.

Klompok utama jronin sistem iki :

Representasi ing wernaa

Sistem APG ngenali 462 famili lan 40 ordo:

Cathetan: "+ ..." = optional seggregrate family, that may be split off from the preceding family.

Referensi[sunting | sunting sumber]

  • The Angiosperm Phylogeny Group (1998). "An ordinal classification for the families of flowering plants". Annals of the Missouri Botanical Garden 85: 531–553. doi:10.2307/2992015.

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Sistem_APG&oldid=821671"