Sirkuit Sentul

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Sentul Circuit

Sirkuit Internasional Sentul yaiku sawijining sirkuit balap kang mapan ana ing désa Sentul, kecamatan Babakan Madang, kabupatèn Bogor, Jawa Kulon, Indonesia.[1] Sirkuit iki sering digunakake kanggo balap motor lan uga ajang Asian F3 lan uga wis tau kacathet dadi penyelenggara MotoGP nganti tekan pungkasan taun 1997.[2]

Sejarah[sunting | sunting sumber]

Usaha nalika mbangun sirkuit Formula Siji kang kaping loro ana ing Asia sawisé Jepang yaiku ana ing Indonésia, watara limolas taun kepungkur nalika Hutomo Mandala Putra - putra presiden Republik Indonésia nalika kuwi H.M. Soeharto - dadi pelopor kanggo mbangun salah siji sirkuit ana ing Sentul.[1] Sirkuit sentul kang dawané 4,12 ? iki dikarepake bisa ndadèkake Indonésia dadi salah siji negara negara kang nyelenggarakake Formula Siji, nganti tekan pungkasan taun 1997, krisis monetèr ana ing wilayah Asia nyebabake sirkuit sentul ora mungkin meneh kanggo ngleksanakake balapan Formula One.[1] Rampung dibangun nalika tauan 1994, fasilitas kang ana ing sirkuit iki saiki wis kalah dening parkembangan jaman kang sansaya cepet, perkara kuwi nyebabake sirkuit iki ora layak menah dadi salah siji sirkuit kang bisa nyelenggarakake ajang balap super cepat sekelas kaya Formula Satu.[1] Nanging sirkuit iki tetep cocog kanggo pembalap kang mèlu kompetisi ana ing ajang Asian Formula 3 Super Series.[1] Sawise sirkuit iki didandani sirkuit iki dinyatakake layak dening FIA kanggo nylelenggarakake balap kaya balapan A1 Grand Prix, yaiku tingkat nomer 2 (tingkat 1 yaiku standar kanggo balap sekelas F1) mula sirkuit sentul digunakake kanggo nyelenggarakake A1 Grand Prix sadawane rong taun yaiku taun 2005-06 lan 2006-07).[1]


Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Sirkuit_Sentul&oldid=832763"